Yritys

Räjäytystyö U&M Pitkänen Oy:n historia ulottuu aina 1960-luvulle, jolloin yrityksen perustaja Unto Pitkänen aloitti räjäytystyöt toiminimellä. Alkuaikoina Unto käytti työkoneenaan Valmetia, jossa oli perässä kompura ja käsivasara. Louhintaa suoritettiin ohessa maanviljelyn kanssa. Lihakarjasta ja maanviljelystä luovuttiin 1986. 1990-luvun alussa yritys otti käyttöön suuremman traktorin, johon oli rakennettu päälle nosturiin kiinnitetty porauslaitteisto. Tässä vaiheessa Marko alkoi harjoitella poraamista isänsä Unton opastuksella.

Marko Pitkänen aloitti louhintatyöt noin 15 vuotiaana. Ensin Marko toimi apumiehenä isänsä työmailla kantamassa räjähdysainetta ja hiekkaa. Pian alasta innostunut nuorukainen pääsi myös panostamaan kun vuonna 1998 taskusta löytyi jo panostajan lupakirja. Isän ja pojan työnjako oli selvä: Isä porasi ja poika ampui. Vuonna 2004 yritys muutettiin osakeyhtiöksi. Toiminta jatkui pitkään saman parivaljakon voimin. Matkan varrella uusia työntekijöitä palkattiin ja uusia poravaunuja hankittiin vastaamaan muuttuneita työtilanteita.

Unton siirryttyä taivaallisille räjäytystyömaille Marko otti ohjat käsiinsä. Tällä hetkellä Räjäytystyö U&M Pitkänen Oy työllistää seitsemän louhinta-alan ammattilaista.

Louhinta-alan ammattilaisista viisi toimii panostajina, joista kolmella on vanhemman panostajan pätevyys ja kahdella ylipanostajan sekä räjäytystyön vastuuhenkilön pätevyydet. Nämä kokeneet panostajat ovat yrityksen ytimessä ja vastaavat räjäytystöiden suunnittelusta sekä toteutuksesta. Heidän asiantuntemuksensa ja ammattitaitonsa varmistavat, että kaikki räjäytykset suoritetaan turvallisesti ja tehokkaasti.

Yrityksen menestyksen takana on myös vahva tiimityöskentely. Räjäytystyö U&M Pitkänen Oy:n ammattilaiset tekevät yhteistyötä saumattomasti keskenään ja muiden alan ammattilaisten kanssa. Tämä varmistaa projektien sujuvan etenemisen ja asiakkaiden tyytyväisyyden.